Uibel Blauer Zweigelt Classic

Weingut Uibel is een familiebedrijf dat al ruim 150 jaar wijn produceert. Dit wijnhuis is gelegen in het dorpje Ziersdorf in het Schmidatal, dat onderdeel is van het Weinviertel (Oostenrijk). Uibel heeft 6.4 ha wijngaard in eigendom. Het is Leopold Uibel, de huidige wijnmaker, die de laatste ontwikkelingen in gang heeft gezet. Na zijn studie als wijnbouwer heeft hij werkervaring opgedaan in Napa Valley. Zijn belangrijkste lessen waren: leer je wijngaard kennen, zoek de druivensoort die het best op die bodem groeit en geef de natuur de ruimte om tot een optimale kwaliteit te komen. De oogst wordt per wijngaard verricht om vervolgens per wijngaard gevinifieerd te worden. Op deze manier verbouwt Leo Blauer Zweigelt, Pinot Noir, Grüner Veltliner, Rivaner, Frühroter Veltliner en Chardonnay. Naast de hoge kwaliteitseis die Leo zichzelf oplegt, is hij zich goed bewust dat de verpakking ook een belangrijke schakel is in het verkoopproces. Zie de uitmonstering en u begrijpt dat hij dat heel goed begrepen heeft.

Blauer Zweigelt is, net als de Gruner Veltliner, ook een typische Oostenrijkse druivenras. Hij is ontwikkeld door Franz Zweigelt in 1922 en ook bekend onder de naam Rotburger.

De paarsrode kleur heeft een zijdeachtige gloed. De geur van vers rood fruit voert de boventoon. De smaak is extractrijk, maar fris met lekkere bessentonen. De afdronk is loepzuiver, met spicy pepertje die de wijn nog spannender maakt. Deze wijn kan licht gekoeld gedronken worden.

Goed in combinatie met kalf- of varkensvlees gerechten.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier