Torello Cava Reserva Brut

Het Huis Torelló - Can Martí is gelegen in Penedes in Noord Spanje en is al sinds de 16de eeuw in de familie. Het landgoed ligt halverwege tussen de zee en de bergen van Montserrat op 33 km afstand van Barcelona. Op de kalkrijke kleibodem verbouwen zij de typische cava druiven Macabeo, Xarel.lo en Parellada, maar ook Chardonnay and de zeldzame Subirat Parent. Daarnaast staan er de blauwe druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir and Syrah. Naast Cava maakt Torello ook een aantal mooie stille wijnen, zowel wit als rood. Maar Cava is toch de specialiteit. Aan 'basiscava' doet Torello niet. Ze maken uitsluitend cava in de kwaliteiten reserve en gran reserva. Het wettelijke minimum rijping voor cava reserve is 15 maanden, maar bij Torello krijgt de reserve cava een minimum van 24 maanden lie-rijping.

De fraaie Special Edition uitvoering is een hommage aan Barcelona en de innige band die Torello van oudsher met de stad heeft

De Brut Reserve 2011 van Torello is een elegant fruitige cava met een fijne, standvastige mousse. Het opvallend zachte, bijna romige mondgevoel gaat gepaard met een heerlijk minerale frisheid in de afdronk. Hoge kwaliteit cava in een toegankelijke stijl. 24 maanden rijping, dus met recht een Cava Reserve. Een alternatief voor de toch vaak dure Champagnes, te drinken op elke feestelijke dag en bij de maaltijd.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier