Schumann Riesling Reserve, QBA Rheingau

Weingut Schumann-Naegler is gelegen in Geisenheim, in het hart van de Rheingau. De wijngaarden liggen hier direct aan de oevers van de Rijn, die hier bijna 800m breed is. De nabijheid van dit grote wateroppervlak zorgt voor natuurlijke omstandigheden die ideaal zijn voor edel zoete wijn van Riesling-druiven, waar zeer hoge prijzen voor betaald worden. Er wordt hier echter ook uitstekende droge wijn van de riesling druif geproduceerd. De gemengde bodems in deze streek worden gekenmerkt door kwartsier, leem, löss en mergel. Dit geeft de wijnen een uitgesproken mineraal karakter.

Het wijnhuis Schumann-Naegler is al ruim vijf eeuwen in bezit van de familie Schumann en is daarmee één van de oudste familie-wijnbedrijven van Duitsland. De huidige zonen van Fred Schumann zijn de 25ste generatie van de familie.

De wijn is bleekgeel van kleur. De geur is fris en verfijnd met lichte tonen van bloesem en limoen. In de smaak is de wijn beendroog met fijne zuren en een fraaie mineraliteit en een prettige Lichtvoetig en zeer zuiver in de afdronk.

Prachtig bij risotto met venusschelpen, zuurkoolgerechten of aperitief.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier