Karakter Cabernet Sauvignon

Domeniile Sahateni is in 2003 opgericht. Het dorpje Sahateni ligt centraal in Roemenië, ongeveer 100 km ten noorden van Boekarest. Het wijngebied heet Dealu Mare en is één van de belangrijkste van het land, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De combinatie bodem- klimaat is optimaal te noemen. De Hellingen van de Karpaten bieden bescherming en geven de druivenstokken een perfecte bezonning. De Zwarte Zee heeft hier duidelijk invloed op de temperatuur en luchtvochtigheid. De eigenaren Steve Cacenco en Aurelia Visinescu hebben een flink kapitaal in een gloed nieuwe wijnmakerij geïnvesteerd, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Het resultaat is een moderne, goed uitgeruste wijnmakerij, direct gelegen tussen de wijngaarden, Aurelia is verantwoordelijk voor de wijn. Na haar opleiding tot Oenoloog heeft ze de stap naar de Nieuwe Wereld gemaakt.. Gedurende 16 jaar heeft zij ervaring opgedaan in Australië, Nieuw Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika. Voor ons komen hier dan ook twee werelden bij elkaar. Enerzijds de oude wijngaarden en anderzijds de moderne manier van wijn maken. Voor ons is dit echt de brug tussen Oude en Nieuwe Wereld.

Wijnland Roemenië is in Nederland vrij onbekend, terwijl de wijncultuur hier al meer dan 3000 jaar geleden door de Grieken naar toe is gebracht. In volume staat het land op de 6de plaats binnen Europa. In vroeger jaren werden er voornamelijk zoete wijnen geproduceerd van inheemse druiven, maar tegenwoordig staan er ook veel internationale rassen aangeplant. Met de komst van het communisme in de twintigste eeuw is de rijke wijncultuur volledig in verval geraakt. De boeren maakten gezamenlijk wijn, die gegarandeerd door de staat werd afgenomen. Geen enkele economische prikkel om iets goeds te maken dus, Maar sinds de val van het communisme zijn de wijngaarden weer in private handen. De open markt maakt dat er weer stimulans is om goede wijnen te maken en dat is zeer bevorderlijk voor de kwaliteit. In ieder geval bij de wijnen van Aurelia!

Deze wijn is diep en donker paars van kleur. De geur is heerlijk vrijgevig met overvloedige aroma's van zwarte bessen, pijptabak en cederhout. De weelderig volle aanzet wordt fantastisch gecompleteerd door rijpe tannines en zachte zuren. Imponerend lekker. Doet niet onder voor Franse Bordeaux wijn.

Geniet hier van: bij de open haard, geroosterde vleesgerechten, stoofgerechten of bij kaas.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier