Kangarilla Road Cul de Sac

Kangarilla Road is gelegen in McLaren Vale, een wijngebied in South Australie, ca 40 km ten zuiden van Adelaide. McLaren Vale heeft een vrij typisch mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en gematigde winters. De wijngaarden van Kangarilla Road liggen tot zo'n 10 km van de kust. Hierdoor profiteren de druiven maximaal van de verkoelende zeewind die in de middag opsteekt, als de zon op z'n heetst is. De druiven rijpen zo veel geleidelijker dan in veel andere, meer landinwaarts gelegen Australische wijngebieden. Elegante wijnen, met veel smaak en veel finesse zijn het resultaat. De naam van de wijnmakerij heeft betrekking op de weg die langs de wijngaard naar de kleine gemeente van Kangarilla loopt.

De kleur is dicht en dieprood met paarse tinten. In de neus een overvloed van donkere kersen en pruimen, aangevuld met kruidige accenten. In de smaak is de wijn lekker vol sappige zwarte bessen en pruimen, zijdeachtige tannines en mooi geïntegreerde houttonen.

De wijn is van druiven afkomstig van verschillende wijngaarden in de hele regio McLaren Vale. Vergisting in traditionele open vergistingstanks en 10 maanden rijping in vaten van Frans en Amerikaans eikenhout.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier