Fadell Laurens Faugeres

Faugères is gelegen in de Languedoc, ten noordwesten van de stad Beziers. Het is een gebied dat gekenmerkt wordt door z'n bodems van schist, een leistein-achtig gesteente. De kieren en spleten in deze bodem maken dat de wijnstokken diep kunnen wortelen op zoek naar water. Tezamen met de ligging tot 350m hoogte geeft dit wijnen met een opvallende frisheid en elegantie.

Glanzend robijn rood van kleur. In de geur geeft de wijn de rijpheid en kruidigheid die je mag mag verwachten van een Zuid-Franse wijn, maar dan wel met een opvallende finesse en frisheid. Ook in de mond toont de wijn zich heel elegant, met aantrekkelijke aroma's van zwart fruit, laurier en kruidnagel. De elegantie wordt vooral verkregen door de opvallend fijne zuren en tannines die de wijn enerzijds z'n pit geven, maar vooral ook z'n verteerbaarheid.

Deze wijn is gemaakt van 100% biologisch geteelde druiven en ook als zodanig gecertificeerd.

Land: Frankrijk Streek: Faugères Producent: DMD de Groote Jaartal: 2012 Druivenras: Syrah/ Shiraz Inhoud: 0,75 liter Houtlagering: Ja Biologisch: Ja Smaakprofiel: krachtig & kruidig Afsluiting: Natuurkurk

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier