Ernst Blaufrankisch Deutschkreutz

Ernst Blaufrankisch Deutschkreutz is een fruitige volle rode wijn uit Oostenrijk, Mittel Burgenland. De Blaufrankisch is opgevoed met een jaartje op eiken, wat resulteert in een heerlijke elegante rode wijn met veel klasse en finesse.

Weingut Ernst

Weingut Ernst ligt in Deutschkreutz, een stadje vlakbij de Hongaarse grens. Waar de rest van Oostenrijk dweept met de Zweigelt als ideale rode druif is dit het domein van de Blaufrankisch. In de heuvels van Burgenland heeft Bernhard Ernst zijn wijnbedrijf gevestigd en zijn 8 hectare wijngaarden zijn eigendom.

Mouton Rotschild en Weingut Ernst

Bernhard zelf is een ambitieuze wijnmaker die tijdens zijn opleiding zelfs stage mocht lopen op een van de beroemdste Bordeaux chateaus, Mouton Rothschild. Dat merk je in zijn benadering van wijn maken: de druiven worden met de hand geplukt, zijn wijngaarden liggen op de beste heuvels in de regio zoals Kart, Hochberg en Goldberg. Hij gebruikt wilde gisten degene die van nature op de druiven zelf voorkomen. Ook tijdens het proces van wijnmaken voegt hij zo min mogelijk toe om zoveel mogelijk terroir in zijn wijn terug te laten komen.

Ernst Blaufrankisch Deutschkreutz is een volle rijke wijn met veel finesse en elegantie. De rijpe bramen komen je tegemoet samen met kersen. Langzaam komen daar wat chocolade en vanillegeuren bij. In de afdronk verraad een hint van cederhout dat de wijn op eiken heeft gerijpt en in de finale zit een subtiele pittigheid. Combineer de Ernst Blaufrankisch Deutschkreutz met varkensvlees, een stukje oude kaas of niet te zwaar rood vlees. 

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier