Bodega del Rio Elorza

Bodega del Rio Elorza is een boetiek wijnhuis met 45 hectare wijngaarden in de Alto Valle van Rio Negro in Patagonië.

De etiketten worden gesierd door zes zwanen met een zwarte nek. Elke vogel vertegenwoordigt een lid van de Del Rio – Elorza familie. De vogels vliegen samen in de wind om zo de synergie binnen het team en de karakteristieke wind van de regio uit te beelden.

De wijngaarden zijn sinds 2001 in eigendom van de Del Rio Elorza familie. In het begin van de 20e eeuw was er al een wijngaard aangeplant op deze grond, maar deze werd geabandonneerd. In 2004 vond een uitgebreid herstelplan uitgevoerd en een speciale selectie van druiven die sterk tegen vorst konden, werd geplant om de meest intensieve gebruik van het land te maken. Investering in mechanische irrigatie- en antivorst systemen hebben de risico’s die geassocieerd worden met cultivatie op deze hoogte te minimaliseren.

In het midden van de woestijn rondom Rio Negro ligt de grootste dal van de Patagonië. De eerste kolonisten groeven grachten om het water beter te bewaren en zodoende creëerden zij een productieve oase. Het klimaat is ideaal voor wijnbouw – koude winter, droge zomer, veel licht en warmte – door een langzame en lange groei die tot een harmonieuze relatie tussen suikers en zuren en een rijke aroma en een elegante kleur. De sterke wind en relatief weinig regenval betekenen een duurzame wijnproductie en verhoogde gezondheid waardoor weinig tot geen chemische toevoegingen nodig zijn.

Verum Chardonnay is licht geel van kleur met een groene tint. In de geur en smaak intense aroma's van steenfruit zoals perzik, grapefruit, groene appel, ananas en een vleugje hazelnoot. Uitstekende zuren, structuur en mineraliteit. De afdronk is fris en elegant.

Serveer deze wijn als aperitief of bij gevogelte, gerechten met wit vlees of (pasta)gerechten met vis en lichte kazen.

6 maanden rijping: 10% in Frans eikenhouten vaten, 90% in de roestvrijstalen tanks en 6 maanden rijping in de fles.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier