Blanc Enguera

Zachtgele kleur met een gouden zweem. In de aangenaam volle geur zijn naast witte bloemen ook wat citrus en vanille te ontdekken. De smaak is vol en zacht, maar met voldoende frisse zuren voor een goede balans. Naast de fruit- en vanilletonen proef je ook een spoortje anijs. De afdronk is verrassend compleet en laat een bevredigende indruk achter.

Bodega Enguera is gelegen in de buurt van Valencia, één van de warmste wijnstreken van Spanje. De wijngaarden van Enguera liggen gelukkig vlakbij de Middellandse zee, zodat de druiven profiteren van een verkoelende zeewind. Door de toepassing van moderne technieken, zoals temperatuurbeheersing tijdens de vergisting én de vatrijping is men bij Enguera in staat frisheid in de wijn te behouden.

Deze wijn bestaat voornamelijk uit de plaatselijke Verdil-druif, een inheemse Spaanse druif die alleen rond Valencia wordt verbouwd. De sterk kalkhoudende bodem reflecteert de zon en reguleert de temperatuur. In combinatie met de verkoelende wind van zee resulteert dit in een microklimaat, waarin de druiven perfect rijpen.

Naast de Verdil voegt men Viognier en Chardonnay toe voor de volle structuur en Sauvignon Blanc voor de frisheid. De wijn wordt gedeeltelijk in eikenhouten vaten vergist en opgevoed. Om de fruitelementen te bewaren koelt men de wijn terug tot -5 graden C. De wijn zet zijn bezinksel dan af en hoeft daardoor niet gefiltreerd te worden, met als resultaat een heerlijk sappige en karaktervolle wijn.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier