Artisan serie

Domeniile Sahateni is in 2003 opgericht. Het dorpje Sahateni ligt centraal in Roemenië, ongeveer 100 km ten noorden van Boekarest. Het wijngebied heet Dealu Mare en is één van de belangrijkste van het land, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De combinatie bodem- klimaat is optimaal te noemen. De hellingen van de Karpaten bieden bescherming en geven de druivenstokken een perfecte bezonning. De Zwarte Zee heeft hier duidelijk invloed op de temperatuur en luchtvochtigheid. Eigenaren Steve Cacenco en Aurelia Visinescu hebben een flink kapitaal in een gloed nieuwe wijnmakerij geïnvesteerd, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Het resultaat is een moderne, goed uitgeruste wijnmakerij, direct gelegen tussen de wijngaarden, Aurelia is verantwoordelijk voor de wijn. Na haar opleiding tot Oenoloog heeft ze de stap naar de Nieuwe Wereld gemaakt.. Gedurende 16 jaar heeft zij ervaring opgedaan in Australië, Nieuw Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika. Voor ons komen hier dan ook twee werelden bij elkaar. Enerzijds de oude wijngaarden en anderzijds de moderne manier van wijn maken. Voor ons is dit echt de brug tussen Oude en Nieuwe Wereld.

De Artisan-serie van Aurelia Visinescu is wordt gekenmerkt door het gebruik van inheemse Roemeense druivenrassen Feteasca en Tamaioasa. Feteasca is een oud Oost-Europees druivenras in zowel een witte als een blauwe variant. De witte Feteasca geeft milde wijnen met een licht-tropische aroma's van perzik en ananas. Tamaioaso is een lokale variant van Muscat. Hoewel de verwantschap duidelijk is, is Tamaioasa net even wat minder uitgesproken dan de Muscat a Petit Grains, waar de Franse zoete muskaatwijnen van gemaakt worden.

Mooi heldere, strogele kleur. De wijn heeft een fijn-aromatische neus van frisse aroma's met een licht tropisch en bloemig accent. In de mond een verrassend verfijnd en licht spel van deze aantrekkelijke aroma's, een zacht mondgevoel in de aanzet en verfrissende zuren naar de afdronk toe Uitstekend bij visschotel en bij wit vlees zoals kip en varkensvlees. Probeer deze wijn ook eens bij jonge kaassoorten of kaasfondue.

Terug naar overzicht

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP!

Klik hier